Golvläggning

Vi brinner för att lägga golv i Göteborg

Välkommen till Skandinaviska trägolv AB. Vi är specialisten på golv i Göteborg – och då pratar vi i första hand om parkettgolv. Fiskbensparkett, chevron eller någon annan variant – hos oss kommer du att få golvet lagt med stor yrkesskicklighet.

Det finns många skäl att låta oss lägga ett vackert och tåligt parkettgolv. Fördelen med alla trägolv är att de har en lång livslängd och bara blir vackrare med åren om de sköts på rätt sätt. Vi lägger in ett nytt golv och kan hjälpa dig att underhålla det med hjälp av golvslipning och ytbehandling.

Vi har de kunskaper och den erfarenhet som krävs för att lägga ett nytt golv, och det går lika bra i alla rum. Du kan självklart vända dig till oss om du vill veta vilken golvtyp som passar bäst i ditt hem – vi vet vilka typer av golv som passar bäst i olika sammanhang.

golvläggare göteborg

Parkettgolv Göteborg – många starka fördelar

  • Parkettgolv består av trä som utstrålar värme och liv. Ett naturligt material som är vackert, skönt att gå på och dessutom bara blir snyggare med åren.
  • I vårt utbud av parkettgolv hittar du ett stort urval av träslag, designer och färgnyanser. Oavsett om du vill lägga parkettgolv i vardagsrummet, köket eller ute i hallen så går det att hitta ett golv som passar utmärkt.
  • När golvet börjar se slitet ut går det att slipa för att skapa en ny och fräsch yta.
  • Parkettgolv är tåligt och håller formen även när fuktförhållanden förändras i rummet.
  • Tack vare limfri och flytande läggning så passar vår Chevron-parkett perfekt att lägga på i princip alla underlag.

Kunniga och erfarna golvläggare

Alla våra golvläggare är kunniga och erfarna och har alla de kunskaper som krävs för att lägga all typer av golv. Dessa kunskaper är helt grundläggande för att arbetet ska bli korrekt utfört och hålla i längden. Vi rekommenderar starkt att du anlitar oss för att lägga golv – för en lekman är det lätt att göra de där små misstagen som gör att det kan bli problem med golvet i längden. När du anlitar oss så kan du desutom vara helt säker på att slippa förseningar, extrajobb och trista extrakostnader.

Lägga parkett Göteborg – glöm inte ROT-avdraget

Tack vare det omtyckta ROT-avdraget kan du dessutom få 30 procents avdrag på arbetskostnaden när vi lägger ett parkettgolv. Denna skattereduktion gäller för arbeten på högst 50 000 kronor per person och år. Vi tar hand om allt det administrativa och drar av direkt på fakturan.

Tips och råd – så tar du hand om ditt parkettgolv

Den vanligaste metoden att ytbehandla slipade trägolv är att lacka eller olja, men det förekommer även andra metoder som lut, bets med mera.

På senare år är dock oljevax blivit väldigt populärt, främst på att det kräver ganska lite underhåll. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt golvbehandlingar.

När det handlar om lack så används idag enbart vattenbaserade varianter. De håller bättre än syrabaserade lacker och är dessutom bättre ur miljösynpunkt.

golvläggare göteborg

Lack finns i ett flertal varianter

Lacker finns i ett flertal estetiska varianter, högblanka och matta. Matt lack gör att ådringar i träet lyfts fram bättre. Den högblanka lacken skapar en lyster åt hela rummet.

När man lackar ett trägolv får man ett bra skydd mot slitage. Om man bara håller den lackade ytan ren, så kommer det lackade golvet att vara till stor glädje i många år.

Behöver inte mycket underhåll

De vanligaste träslagen lackar man tre gånger. Efter lackning bör man vänta med att möblera i några dagar och en vecka innan du lägger in mattor.

Ett lackat trägolv behöver underhållas mycket. Dammsug golvet regelbundet och torka med en väl urvriden trasa då och då – det är allt som behövs för att hålla golvet i fin form.

 

Kunniga och erfarna yrkesutövare som lägger alla typer av golv