Golvläggare Göteborg

Experter på trägolv och trappor

Golvläggning

Tips och råd – så tar du hand om ditt parkettgolv

Den vanligaste metoden att ytbehandla slipade trägolv är att lacka eller olja, men det förekommer även andra metoder som lut, bets med mera.

På senare år är dock oljevax blivit väldigt populärt, främst på att det kräver ganska lite underhåll. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt golvbehandlingar.

När det handlar om lack så används idag enbart vattenbaserade varianter. De håller bättre än syrabaserade lacker och är dessutom bättre ur miljösynpunkt.

anpassning av parkettgolv

Lack finns i ett flertal varianter

Lacker finns i ett flertal estetiska varianter, högblanka och matta. Matt lack gör att ådringar i träet lyfts fram bättre. Den högblanka lacken skapar en lyster åt hela rummet.

När man lackar ett trägolv får man ett bra skydd mot slitage. Om man bara håller den lackade ytan ren, så kommer det lackade golvet att vara till stor glädje i många år.

Behöver inte mycket underhåll

De vanligaste träslagen lackar man tre gånger. Efter lackning bör man vänta med att möblera i några dagar och en vecka innan du lägger in mattor.

Ett lackat trägolv behöver underhållas mycket. Dammsug golvet regelbundet och torka med en väl urvriden trasa då och då – det är allt som behövs för att hålla golvet i fin form.

 

 

Kunniga och erfarna yrkesutövare som lägger alla typer av golv